Duurzame energie

Eigenaars van zonnepanelen...

 

Ondanks wij met zorg de beste componenten inbouwen met zo laag mogelijk energieverbruik, kunnen miners vrij veel energie verbruiken. Dit komt ook door het 24u/24 7d/7d gebruik.

Ondanks dit feit, zijn miners toch sterk rendabel. 

 

Voor eigenaars van zonnepanelen is electrische energie (veel) goedkoper en dus de opbrengst groter. Investeren in een rendabele cryptominer is dus een goede beslissing ! Zo wordt de stroom, gegenereerd door je panelen, optimaal benut. Zie ook onze TIP hieronder.

 

 


Tip

Indien je zonnepanelen teveel opbrengen dan je zelf verbruikt, kan je het teveel aan stroomopbrengst aanwenden voor miners. Zo krijg je voor het teveel aan stroom toch nog uitbetaald ! 

Hoeveel verbruikt een miner ?

 Dit hangt af van het aantal GPU's (grafische kaarten) in de miner. Houd rekening met gemiddeld 150 W a 200 W per kaart, afhankelijk van de belasting.  Dus een instapmodel (2 GPU's) verbruikt ongeveer 400 W plus de andere componenten (moederbord, processor,...) is dus germiddeld 500 W.

KOSTPRIJS Verbruik

De gemiddelde kostprijs per Kwh bedraagt in België +- 0.60 EUR. uiteraard is dit afhankelijk van je contract, algemeen verbruik en toeleverancier. Bekijk hier de cijfers van de Vreg.